Jeugd

Home

Zoek je een digitaal prentenboek of wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst of zoek je informatie voor een spreekbeurt? Klik hieronder op je leeftijd en ontdek wat de Bibliotheek te bieden heeft!Kom naar de bieb voor advies van onze Kinderboekenexperts

Het vinden van het juiste boek kan soms een uitdaging zijn. Wat spreekt jouw kind aan? Welk boek sluit aan bij hun interesse en leesniveau?

Wie, wanneer, waar? Klik hier


Meer dan boeken alleen

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. 

Ga naar Online Lezen & Leren

Studeren in de Bibliotheek

De Bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken, je kunt computers gebruiken om te werken en er is heerlijke koffie en thee.

Bekijk onze openingstijden

Speel-o-theek

Spelen en lezen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Bibliotheek Westland werkt daarom samen met de Speel-o-theek. In Bibliotheek Naaldwijk, 's-Gravenzande en Wateringen vind je een uitgebreide collectie speelgoed. Je kunt op een plek terecht voor het lenen van boeken en speelgoed, gewoon bij de bibliotheek.

Abonnement Speel-o-theek

VoorleesExpress Westland

De VoorleesExpress Westland stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. Wekelijks komt een voorlezer bij het gezin thuis om de kinderen voor te lezen en op andere manieren actief bezig te zijn met de Nederlandse taal.

Lees alles over de VoorleesExpress

  • Krant of tijdschrift lezen

    Aan de leestafel in elke vestiging kun je rustig de krant of een tijdschrift lezen, ook als je geen lid bent.

  • In alle vestigingen

    Werk je graag op je eigen laptop of tablet? In al onze vestigingen kun je gratis gebruikmaken van de wifi.

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!