Passend Lezen

Collectie

Jong en oud... het kan iedereen gebeuren dat ‘gewoon’ een boek lezen niet (meer) vanzelfsprekend is. Misschien ben je dyslectisch of worden je ogen steeds slechter? Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om te blijven lezen en luisteren.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan een van onze medewerkers in de Bibliotheek!

Groteletterboeken

In alle vestigingen is een wisselende collectie groteletterboeken te vinden. Om ze in de catalogus te zoeken, typ een * in de zoekbalk en kies in het linkermenu bij soort materiaal voor groteletterboeken.

Groteletterboeken in de collectie

Daisyroms

Om kennis te maken met de mogelijkheden van daisyroms hebben we in Alphen Centrum een kleine collectie. Meer daisyroms zijn beschikbaar via Bibliotheekservice Passend Lezen.

Daisyroms in de collectie

Bibliotheekservice Passend Lezen

Lezen kan altijd, dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. De landelijke organisatie Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. Als lid van de bibliotheek heb je toegang tot een deel van de collectie, streaming via computer, tablet of smartphone. Wil je gebruik maken van de totale collectie, dan kun je lid worden van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Meer informatie